Telefon: 0748 099 534

Livrare Gratuită la toate comenzile de peste 300 RON

Cum Să-Ți Faci Pantofii Din Piele Naturală Mai Confortabili

Pielea naturală se mulează după picior, iar acest lucru este un avantaj mare pentru că o astfel de încălțăminte va deveni foarte confortabilă.

Totuși, până ca aceasta să capete forma piciorului nostru trebuie să treacă ceva timp, iar la primele purtări pantofii pot să jeneze sau să cauzeze un anumit disconfort pentru că picioarele noastre diferă foarte mult de la o persoană la alta.

Desigur, acest lucru se poate evita atunci când calapodul este făcut după piciorul clientului, dar acest lucru înseamnă timp foarte îndelungat de producție și un preț extrem de ridicat pe perechea de încălțăminte. Astfel, sunt folosite calapoade universale pe care se trag pantofii, iar ulterior aceștia se mulează după piciorul purtătorului.

Ca să scurtăm timpul în care pantofii se întind și capătă forma piciorului, am creat un ghid cu câteva metode necostisitoare pe care să le aplici singur acasă, dar îți prezentăm și metodele mai comode pentru care trebuie să umbli în buzunar.

Soluții practice de acasă:

  • Poartă pantofii prin casă

Această soluție o indicăm pentru a evita apariția unor dureri neplăcute atunci când te afli la un eveniment important.  Sunt cazuri în care forma piciorului este foarte potrivită cu cea a calapodului pe care a fost tras pantoful și acesta nu va jena piciorul, dar pentru siguranță, atunci când îți cumperi o pereche e pantofi noi, îți indicăm să îi porți de câteva ori prin casă pentru a fi sigur că aceștia nu te jenează, iar dacă se întâmplă acest lucru, purtarea prin casă îi va face să se muleze după picior. Pentru a grăbi procesul de întindere, poți să îi porți la început cu o șosetă mai groasă. Purtând pantofii înainte, ai șansa să îți faci apariția impecabilă cu pantofii tăi noi la eveniment, pentru că aceștia îți vor fi foarte comozi.

  • Umple pantofii când nu-i porți

O soluție prin care poți întinde pielea este ca atunci când nu îi porți, să îndeși bine în interiorul încălțămintei diverse materiale, cum ar fi ziare, cârpe, șosete, diverse materiale textile.

Poți grăbi procesul de întindere dacă uzi cârpa și o storci înainte de a o introduce în interiorul pantofilor. În acest caz rezultatele pot apărea a doua zi. Mai exact nu te vor mai jena și vor prelua forma piciorului tău.

  • Folosește un uscător de păr

Poate că sună puțin cam ciudat acest lucru, dar temperatura ridicată ajută pielea să se întindă. Astfel îți recomandăm să îți iei în picioare o pereche de șosete mai groase și să încălți pantofii. Nu îți rămâne de făcut decât să pornești pheonul și să încălzești zonele care te supără pentru a se întinde. Pentru a eficientiza procesul, mișcă-ți picioarele în interioul pantofului în timpul procesului.

În general, zonele supărătoare sunt la călcâi și la degetul cel mic.

  • Pune-i la înghețat

Pare extrem, însă este o metodă destul de eficientă și dă rezultate peste noapte.

Pentru a-ți întinde pantofii prin înghețare ai nevoie de două pungi pe care să le umpli cu apă și să le bagi în interiorul încălțămintei astfel încât apa să ajungă în fiecare parte. Următorul pas este să bagi încălțămintea în congelator. A doua zi, dimineața poți să îi scoți și să îi lași la dezghețat. Rezultatul trebuie să fie cât de cât vizibil, iar purtându-i în continuare vor prelua mai repede forma piciorului tău.

Soluții comerciale:

Aceste soluții sunt mai confortabile, dar nu se pot realiza cu ce avem în casă, motiv pentru care necesită o mică investiție din partea noastră.

  • Folosește șanurile

Șanurile sunt varianta clasică ca instrument de întindere a pantofilor și pot fi cumpărate de la diverse magazine care vând accesorii pentru încălțăminte.

La aceste magazin pot fi găsite mai multe tipuri de șanuri. Oricum este indicat să folosim șanurile atunci când depozităm pantofii, pentru ca aceștia să își mențină forma. Deci acestea au două întrebuințări: de întindere a pantofilor și de păstrare a formei.

Șanurile clasice sunt din lemn, dar variantele mai noi sunt realizate și din alte materiale cum ar fi oțelul sau diferite combinații de plastic rezistent.

Acestea se aleg în funcție de tipul de încălțăminte pentru care vrei să le folosești, astfel vei găsi șanuri specifice pentru pantofi, ghete sau pantofi cu tocuri înalte. Șanurile se mai diferențiază și prin faptul că unele sunt proiectate pentru a întinde încălțămintea într-o singură direcție, iar altele în ambele direcții.

Când vrei să îți întinzi încălțămintea cu ajutorul șanurilor trebuie să fii atent la câteva detalii simple. Pentru maximă eficacitate ai nevoie de un spay special de întindere pe care să îl pulverizezi pe șanuri. Când le introduci în pantofi, asigură-te că sunt întinse bine și stau corect. Foarte important este să nu exagerezi cu nivelul de întindere pentru că poți să îți deteriorezi pantofii, iar după cum spuneam, aceștia o să preia forma piciorului tău, deci acum îi întinzi puțin doar cât să nu te jeneze.

După aproximativ 12 ore, poți scoate șanurile și să încalți pantofii pentru a se mula după piciorul tău.

  • Apelează la un cizmar

Este cea mai sigură și confortabilă soluție pe care o poți face pentru a-ți întinde încălțămintea din piele naturală. Îi duci la cizmar și vei reveni fără nici o grijă să îi ridici gata întinși atunci când acesta îți va comunica.

Aceasta ar putea fi cea mai costisitoare metodă, dar atunci când e vorba de încălțămintea din piele naturală, merită investiția.

Este foarte important de precizat faptul că doar pielea naturală se întinde și se poate mula după forma piciorului.

În concluzie, poți să îți comanzi liniștit perechea preferată de încălțăminte de pe site folosint tabelul de mărimi, pentru că dacă aceasta nu îți este chiar perfectă, pielea o să preia forma piciorului tău, iar pentru a grăbi acest proces te poți folosit de metodele din acest ghid.

Suport telefonic și live

Zilnic între orele 09-19

Retur Gratuit

La orice comandă

Livrare Gratuită

La comenzi de peste 300 RON.

Plata Online sau Ramburs

La ridicare colet sau cu cardul