Pantofi Oxford Barbati Piele

Arată filtre

Afișez 1–12 din 14 rezultate

Oxford este cel mai elegant model de pantofi bărbătești, iar în ciuda eleganței lor, își au originea la universitatea Oxford (de unde au preluat numele) fiind purtați de către studenți.

Acești pantofi au devenit celebri prin stilul impus de studenții de la prestigioasa universitate, la începutul anilor 1800.

Cu trecerea timpului, modelul a evoluat și au început să apară tot mai multe variante realizate din diferite combinații. Totuși tiparul a fost păstrat.

Modelul pe baza căruia s-au creat variantele are carâmbii introduși înăuntru ascunzând acea cusătură. Acest model se numește simplu Oxford.

Modelul Oxford Whole Cut (One Cut) este realizat dintr-o singură bucată de piele fără, alte tăieturi sau adaosuri.

Modelul Oxford CapToe are diferit vârful. Acesta este realizat dintr-o altă bucată de piele și este delimitat printr-o cusătură de restul pantofului.

Modelul Oxford WinkTip are și acesta vârful separat, însă, acest lucru este realizat în forma literei W.

Brogue este un model caracterizat prin perforațiile pe care le are în piele. Acesta vine în diverse combinații fiind întâlnit atât la modelul Derby cât și la Oxford.

Modelul Full Brogue Oxford WinkTip este combinația dintre Oxford WinkTip și Brogue. Adică, acel model de Oxford este perforat. Perforațiile se găsesc pe la îmbinările cusăturilor. Fiind un model Full Brogue are perforații inclusiv pe vârful pantofului creând un anumit model.

Modelul Full Brogue Oxford Captoe este combinația dintre tiparul Oxford Captoe și modelul Brogue reprezentat de perforații. Fiind Full Brogue are perforat un model și pe vârful pantofului.

Modelul Full Brogue Oxford este modelul clasic de la care s-a pornit. Acesta are perforații la toate îmbinările și un model perforat pe vârful pantofului.

Modelul Brogue Oxford este diferit față de precedentul, prin faptul că nu are modelul peforat și pe vârful pantofului.

Modelul Brogue Oxford Captoe are vârful delimitat printr-o cusătură și are perforații la toate îmbinările. Nu are vârful perforat.

Modelul Brogue Oxford WinkTip are vârful delimitat în forma literei W și este perforat doar la îmbinări. Vârful nu are un model perforat. Peforațiile se găsesc la toate îmbinările pielii. Carâmbii evident sunt introduși în interior pentru că vorbim de un model Oxford.

Modelul Brogue Oxford Whole Cut (One Cut) este realizat dintr-o singură bucată de material, dar are perforații pe vârf.

În prezent, aceste modele pot primi anumite aspecte, în funcție de tipul de piele folosit și în funcție de modelul de talpă. Pot să fie folosite tălpi clasice, tălpi mai groase, tălpi subțiri și elegante sau tălpi groase și colorate pentru un aspect fashion.

În 1920 acest model a început să fie purtat de către doamne și s-a ajuns ca prin anii `40 să fie tot mai popular și în rândul doamnelor.

Astăzi, modelul Oxford este întâlnit și în garderoba femeilor, însă nu are eleganța variantei masculine. Modelul este unul fashion, realizat prin diverse combinații a pielii și culorii. În general are o talpă groasă sau chiar cu tocul mai înalt.

La dencaltat.ro, acest model se poate realiza în toate variantele și se poate personaliza după dorința fiecăruia. Se poate realiza din piele naturală netedă, ștampată, întoarsă, cu lac, dar și din glitter și paiete.

Se pot folosi combinații ale pielii și culorii și mai multe tipuri de tălpi. De la cele elegante, la cele fashion.