Telefon: 0748 099 534

Livrare Gratuită la toate comenzile de peste 300 RON

Diferențele Dintre Pielea Naturală Și Pielea Sintetică

Pielea naturală a fost și o să fie mereu la modă, dând un plus de eleganță și o notă de stil outfitului. Din acest motiv pielea sintetică a ajuns să imite foarte bine, vizual, pielea naturală și este destul de greu de deosebit de aceasta.

Pielea Naturală

Aceasta se obține din țesutul cutanat al animalelor provenit în special de la bovine, dar într-un procent mai mic este folosită și pielea provenită de la ovine, caprine, porcine și reptile. Materia primă trece printr-o serie de procedee, fiind tratată cu soluții special pentru a ajunge la forma finală. Datorită acestor procedee putem distinge mai multe tipuri de piele naturală cum ar fi: 

Avantaje:

Durabilitatea este un important avantaj pe care pielea naturală îl are. Aceasta există datorită faptului că pielea este de proveniență animală, dar și datorită tehnologiilor speciale de prelucrare care îi oferă rezistență în timp. Durabilitatea este susținută și de faptul că acest tip de piele este ușor de reparat și recondiționat. Este un avantaj foarte bun pentru a alege o pereche de pantofi din piele naturală, în defavoarea unora realizați din piele sintetică.

Confortul este esențial atunci când vorbim de încălțăminte, iar pielea naturală este recomandată pentru încălțăminte deoarece poate preveni anumite afecțiuni: monturile, iritația la anumite materiale și cel mai important previne transpirația în exces a piciorului, deoarece acest material permite ventilația acestuia.

Flexibilitatea este un alt avantaj pe care îl are pentru că după câteva purtări, pantoful se mulează după picior și astfel devine foarte confortabil. Până la mularea perfecta după picior, se poate întâmpla ca acesta să jeneze, dar după ce preaia forma purtătorului o va păstra și va deveni una cu el.

Tendințele se schimbă, dar pielea naturală, a fost și o să fie mereu în tendințe. O jachetă din piele, o pereche de pantofi sau o pereche de cizme se vor regăsi într-un outfit la modă oricând. Astfel, pielea naturală câștigă clar teren în fața celei sintetice.

Dezavantaje:

Permeabilitatea – După cum spuneam, pielea naturală este recomandată pentru încălțăminte, deoarece permite picioarelor să respire, dar acest lucru face ca aceasta să absoarbă apa. Dar în acest caz există soluții waterproof cu care se pot da pantofii pentru a fi protejați când afară plouă.

Pielea tratată cu lac are un avantaj când vine vorba de umiditate pentru că nu permite trecerea apei prin ea.

Prețul ridicat poate să fie considerat un dezavantaj atunci când vine vorba de achiziționarea unei încălțăminte, dar nu devine un impediment dacă ne gândim la avantajele și beneficiile pe termen lung pe care le are pielea naturală, plecând de la durabilitate și până la sănătatea piciorului care încalță pantofii.

Acest preț reflectă și calitatea superioară a produselor realizate din acest material, dar și procesul de durată de prelucrare a materialelor pentru a ajunge la varianta finală pe care toți o cunoaștem

Pielea Sintetică

Are mai multe denumiri, printre care piele sintetică, ecologică, artificială sau imitația de piele.

În ciuda faptului că se mai numește piele ecologică și mulți iubitori ai animalelor militează pentru aceasta, procesul de producție al acesteia este foarte poluant cu mediul.

Avantaje:

Aspect de piele naturală

Este un mare avantaj faptul că pielea sintetică poate să capete textura celei naturale, însă totul este doar la nivel de design pentru că durabilitatea și confortul sunt net inferioare. Din cauza acestui aspect, ea poate să fie ușor confundată, motiv pentru care recomandăm citirea etichetei sau căutarea simbolului universal de piele naturală, pentru a nu fi înșelați.

Prețul scăzut este un argument foarte bun atunci când cineva nu își permite o investiție mai mare într-o pereche de încălțăminte. Acest preț se datorează faptului că materialele din care pielea sintetică este realizată, sunt mult mai ieftine, iar aceasta se obține mult mai rapid.

Dezavantaje:

Confort scăzut

Spre deosebire de pielea naturală, pielea ecologică nu poate să preia forma piciorului, astfel că reduce confortul și pot apărea durerile de picioare, mai ales dacă vorbim de pantofii cu toc.

Neavând aceleași caracteristici, imitația de piele are un confort termic scăzut.

Rezistența scăzută

Totuși este o imitație, iar acest lucru înseamnă că nu o să fie niciodată la fel ca originalul. Chiar dacă îi copiază aspectul viziual, nu reușește să îi copieze și calitatea, motiv pentru care te poți gândi de două ori atunci când alegi între o pereche de pantofi din piele naturală sau o pereche de pantofi din piele ecologică.

Suport telefonic și live

Zilnic între orele 09-19

Retur Gratuit

La orice comandă

Livrare Gratuită

La comenzi de peste 300 RON.

Plata Online sau Ramburs

La ridicare colet sau cu cardul